«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У МЗС розповіли, як саме загинув український парапланерист у Македонії

Українцю вдалося відкрити резервний парашут, але його життя це не врятувало

Причиною смерті 56-річного українського парапланериста у Македонії став розрив аорти. Про таке повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев, передає УНІАН.

За словами дипломата, 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами здійснювали політ в районі македонського міста Крушево. Загалом до групи входило близько 20 українців.

"У цей саме час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників…Внаслідок подвійного зіткнення у небі громадянина України (Ігор Волков) з громадянином Великої Британії (Іннесс Пауелл) обидва учасники інциденту загинули", – зазначив Погорельцев.

За його словами, українцю вдалося відкрити резервний парашут, утім бригада медиків, що прибула на місце приземлення, констатувала смерть спортсмена. Як уточнили в МЗС, причиною смерті став розрив аорти.

У Македонії нині перебувають родичі загиблого – дочка та дружина. Вони опікуються питаннями доставки тіла загиблого на Батьківщину. Попередньо, це вдасться зробити 22 серпня.

Крім того, Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратура міста Прілеп порушила кримінальну справу. Родичів загиблого українця вже допитали.

"Рідні загиблого відмовляються від будь-яких претензій у зв'язку з трагічним інцидентом. Тіло загиблого планується відправити до України авіатранспортом, орієнтовно, в середу, 22 серпня. Співробітниками Посольства оформлено відповідні документи, надано сприяння у репатріації тіла", – уточнили представники МЗС.

Джерело

Все буде Україна