«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У ПАРИЖІ НА ВУЛИЦЯХ ВСТАНОВИЛИ ЕКОЛОГІЧНІ, АЛЕ ДУЖЕ ПУБЛІЧНІ ПІСУАРИ. МІСЦЕВІ ЖИТЕЛІ ОБУРЕНІ (ФОТО)

Мер наполягає, що такі пристрої необхідні.

На вулицях Парижа з'явилися нові екологічні пісуари. Місцеві мешканці обурені, оскільки вони нічим не приховані від поглядів перехожих.

Про це пише Reuters.

Пристрій отримав назву "уритротуар", яке походить від двох французьких слів, що позначають пісуар і тротуар. Він являє собою коробку з отвором у передній частині і діжкою квітів зверху.

Всередині є солома, яка перетворюється на компост, придатний для подальшого використання в парках і садах. Дизайнер пісуара каже, що його пристрій пропонує "екологічне рішення проблеми громадських туалетів".

Однак парижани вважають, що подібні "уритротуари" псують вигляд їхнього міста. Особливе обурення викликав яскраво-червоний пісуар, встановлений поруч із Собором Паризької Богоматері на острові Сен-Луї. Місцеві жителі звернулися в мерію з проханнями про його демонтаж і планують подати петицію.

"Немає необхідності поміщати що-небудь таке непристойне і потворне в історичному центрі", - вважає власниця салону предметів венеціанського мистецтва Паола Пелліцарі.

“Нам сказали, що ми повинні прийняти це, але це абсолютно неприйнятно. Це руйнує спадщину острова. Хіба люди не можуть вести себе пристойно?" - сказав власник арт-галереї, розташованої неподалік.

Проте місцевий мер Аріель Вейл наполягає на тому, що ці пристрої все ж необхідні.

“Якщо ми нічого не зробимо, тоді чоловіки просто продовжать справляти потребу на вулиці, - сказав він. - Якщо це справді сильно турбує людей, то ми знайдемо інше місце".

Джерело

Все буде Україна