«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Польщі зафіксували зменшення кількості приїжджих українців

Із січня по травень цього року, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, спостерігається зниження інтенсивності руху громадян України на українсько-польському кордоні на 10%.

Про це власному кореспондентові Укрінформу, інформуючи про особливості функціонування упродовж року безвізового режиму між Україною та Польщею, повідомила речниця Прикордонної служби РП Агнєшка Голіас.

«Беручи до уваги період з 1 січня по кінець травня, спостерігаємо зниження прикордонного руху громадян України на 10%, порівнюючи з аналогічним періодом 2017 року. Попри це, прикордонний рух на кордоні з Україною залишається більшим ніж на разом взятих відрізках кордонів з Білоруссю та Росією»,- підкреслила Голіас.

Вона повідомила, що упродовж року (з 11 червня 2017 року) 28,7% усього прикордонного руху з Польщею громадянами України здійснено на підставі безвізового режиму.

Зокрема, на сухопутному, повітряному та морському кордонах Польщі з 11 червня 2017 по 10 червня 2018 року громадян України на кордоні з РП перевірено понад 10 млн разів, зокрема в рамках безвізового режиму по біометричному паспорту – понад 2,8 млн разів. Загалом, за цей період Прикордонна служба РП відмовила у в’їзді 39 тис. 353 громадянам України.

Джерело

Все буде Україна