«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Путіна приховують: екологічна катастрофа в Криму загрожує всій Європі

Ситуація в Криму загрожує і європейцям

Український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

"Зараз північ окупованого Криму близька до екологічної катастрофи. Через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півостріва, але і люди у Херсонській області. Виникає загроза для Європи", - пояснила вона на своїй сторінці в Facebook. За словами Денисової, окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

"Терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусика. Закликала їх приєднатися до спільної боротьби за відновлення права жителів Кримського півострова на безпечне для життя і здоров'я навколишнє середовище", - повідомила Денисова.

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в районі Армянська і Красноперекопська в анексованому Криму стався викид невідомої речовини. Жителі Армянська скаржилися в соціальних мережах на те, що їх труять невідомою хімічною речовиною - у людей дере в горлі, раптово з'явилася слабкість, а шкіра покривається висипами. Пізніше "хіматака" з Криму дійшла до материкової України: люди скаржаться на нудоту, запаморочення, дивний висип і алергію.

Джерело

Все буде Україна