«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У росіян “підгоріло” від підписання Патріархом Варфоломієм Томосу про автокефалію ПЦУ

У росіян “підгоріло” від підписання Патріархом Варфоломієм Томосу. Так російський ТАСС подав цю історичну для України новину так:

У Мережі кепкують: “Немедленно давайте госдолг сша на весь экран! а потом мультфильм с авангардом!”, “Срочно надо что-нибудь запретить! Хотя бы турецкий люля кебаб и греческий салат!”, “Всё! Пойду наслаждаться на RT :)”, “Не может быть! Ведь сам Владимир Гундяевич Кириллов лично отдал распоряжение ничего не подписывать. Уважаемейший, авторитетнейший человек! Советник Господа Бога! Перепились они на там что ли? На звонки не отвечают, сбрасывают.”

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про надання автокефалії Православній церкві України. Церемонія проходила у патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату у Стамбулі.

У ній взяли участь президент України Петро Порошенко з дружиною, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. На церемонії також були присутні представники Вселенського патріархату і члени української делегації, у складі якої голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, віце-прем’єр Геннадій Зубко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр оборони Степан Полторак, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, третій президент України Віктор Ющенко та інші.

Все буде Україна