«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У ЦВК різко розкритикували дебати на “Олімпійському”: Це заборонена агітація

У ЦВК назвали заплановані дебати на НСК “Олімпійський” формою передвиборної агітації, яку кандидати повинні оплатити з власної кишені. Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко

Кандидати в президенти посилаються на статтю Закону “Про вибори Президента України” під час обговорення теледебатів, проте в ЦВК відзначають: такий вид дебатів там не описується. За її інформацією, там визначається процедура і терміни проведення передвиборних теледебатів на Громадському телеканалі, які повинні оплачуватися з держбюджету. 

“Те, про які дебати йдеться в постанові ЦВК, – це стаття 62 закону (Про вибори Президента України – прим. Ред. ). Дебати, на яких говорять зараз два кандидата, це трошки не та стаття закону, тобто мова йде зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборчої агітації”, – сказав Євген Радченко.


Радченко вважає, що такий вид дебатів врегульовано статтею 58 цього Закону, яка описує проведення публічних дебатів, дискусій та прес-конференцій, які повинні оплачуватися з виборчих фондів кандидатів. “Можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62-я стаття закону, і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що мова йде про частину 1 п. 3 статті 58 закону. ось різниця “, – сказав Євген Радченко. Також ЦВК нагадала, що будь-яка агітація заборонена до моменту оприлюднення остаточних результатів першого туру виборів.

Спочатку команда Порошенко повідомила, що він не братиме участь, але той провів опитування в Telegram і вирішив прийняти виклик Зеленського .

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна