«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ухилення від призову в ВСУ: Рада посилила "покарання", українцям доведеться заплатити велику суму..

За порушення правил військового обліку доведеться заплатити від 510 до 1700 гривень.  В іншому випадку передбачені виправні роботи або тюремне ув'язнення.

Верховна Рада України посилила покарання для громадян, які ухиляються від призову до лав Збройних сил, Національної гвардії та інших офіційних воєнізованих формувань.

Про це повідомляється  з посиланням на сайт українського парламенту.

Ми вже повідомляли, що депутати прийняли законопроект, який передбачає внесення змін до чинного законодавства щодо правил проходження військової служби в Україні.  Йдеться про проект закону №3553: в ньому йдеться про заклик резервістів в особливий період на термін до шести місяців.  Також наголошується, що в разі загострення обстановки на лінії фронту в ОРДЛО або ж на кордоні України і Російської Федерації заклик резервістів на мобілізаційний пункт буде відбуватися протягом доби.

Цим же законопроектом передбачені штрафи за ухилення від призову і за порушення правил військового обліку.  Так, громадянам України доведеться заплатити від 510 до 1700 гривень.  За порушення мобілізації звичайним громадянам доведеться заплатити 1700-3400 гривень, а посадовим особам 3400-5100 гривень.  У разі повторного порушення доведеться заплатити штраф у кілька великих розмірах: 3400-5100 грн і 5100-8500 гривень відповідно.

Якщо громадянин відмовляється платити штраф, його можуть відправити на виправні роботи строком на два роки або засудити до тюремного ув'язнення на три роки.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна