«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ухвалення бюджету з "перегаром": в Раді викрили депутатів в розпиванні алкоголю

Левченко зайшов до сесійної зали і його здивував запах в повітрі сесійної зали, а Геращенко звернулася до депутатів

Верховна Рада таки ухвалила до ранку держбюджет-2019, але народні депутати – чи то стрес знімали, чи то святкували – нібито розпивали алкоголь в стінах парламенту. Про це заявив позафракційний нардеп Юрій Левченко.

Так, ще до ухвалення головного фінансового документа країни, коли депутати розглядали проект закону про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" та деякі інші законодавчі акти, в сесійній залі відчули перегар від народних обранців.

"Для тих виборців нечисленних, які, напевно, нас до сих пір ще дивляться або слухають, я хотів би повідомити таку цікаву річ: зайшовши до сесійної зали щойно, перше, що відчувається, – це прямо відчуття перегару в повітрі. Це стільки народних депутатів останні кілька годин наливали собі і дуже добре вживали. Такою Верховна Рада зараз збирається голосувати бюджет. Необхідно ухвалювати "нормальні" закони замість того, щоб "в сесійній залі бухати просто банально", – заявив Левченко.

У свою чергу віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко нагадала депутатам, що в стінах парламенту заборонено вживати алкоголь і в буфеті він не продається.

"Тому я прошу на це звернути увагу", – сказала вона

Також підтвердив, що депутати ухвалилили бюджет-2019 "під мухою", і парламентарій Ігор Мосійчук.

"О 5.16 ранку український парламент розглядає проект головного фінансового документа країни – державний бюджет. В залі стоїть стійкий запах алкоголю, нардепи сплять, а ті, хто не спить, то мало, що розуміють", – написав він у Facebook.

Відзначимо, пленарне засідання, на якому ухвалювався головний фінансовий документ країни, тривало в цілому 20 годин. Ще вчора вранці Верховна Рада проголосувала (хоча і з третьої спроби) за пропозицію голови парламенту Андрія Парубія не закривати вечірнє засідання, поки не буде ухвалений бюджет. У підсумку депутати ухвалили його о шостій ранку сьогодні. Читайте детальніше, як ухвалювався Бюджет України на 2019 рік.

Також стало відомо, як голосували народні депутати. Виявилося, що Радикальна партія Ляшка, "Самопоміч", "Батьківщина" і "Опопзіціонний блок" не надали жодного голосу на підтримку бюджету.

Джерело

Все буде Україна