«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Україна – мусульманська держава": московський піп видав таке, що на голову не налазить

Черговий московський піп "котить бочку" на Константинополь

Глава Української православної церкви московського патріархату Онуфрій звинуватив екзархів Варфоломія в тому, що вони нібито "хочуть зробити з України мусульманську державу".

Глава УПЦ МП Онуфрій звинуватив Константинополь в тому, що він втратив "велику православну імперію", ставши "мусульманською державою". Тому, як вважає московський піп, Вселенський патріарх Варфоломій не може призначати своїх екзархів в Україні. Про це Онуфрій заявив в інтерв'ю телеканалу Інтер.

"Вона ж (Константинопольська церква, - ред.) була колись могутньою церквою, яка охоплювала весь цивілізований світ, вона ототожнювала себе з Візантійською імперією. Візантійська імперія охоплювала світ, і церква була еквівалентна імперії. Але сьогодні тієї імперії немає. Вони живуть минулим. Замість тієї великої православної держави, якою була Візантія, стала Туреччина, в якій навіть віри православної немає", - сказав владика Онуфрій.

Він упевнений, що представники Вселенського патріархату приїхали в Україну для того, щоб "зробити з неї мусульманську державу".

"Ті, хто свою рідну вітчизну довели до того, що вона з православної держави перетворилася в мусульманську державу, хочуть нами командувати і вчити нас, як нам треба жити. Вони теж хочуть довести нашу (!) Україну до такого стану, до якого довели свою батьківщину. Так що немає ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися у наші (!) справи", - заявив Онуфрій.

Джерело

Все буде Україна