«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Україна пішла на рішучий крок після випадів Угорщини

Якщо Угорщина не відкличе свого консула з Берегового, то його вишле Україна. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає УНІАН.

"Я запропонував пану Сійярто самому відкликати консула. Але я так розумію, що він із цим не згоден. Якщо відповідного рішення в найближчі дні не відбудеться, то консул поїде додому. Це безумовно", - наголосив Клімкін.

 За його словами, зустріч на полях Генасамблеї була непростою. І проблема стосується не тільки скандальної видачі паспортів.

"Проблема не тільки у видачі паспортів. Звичайно, це проблема, але не тільки у цьому. Друга фундаментальна проблема, чому Угорщина порушує міжнародне право і законодавство України. Якщо вона це хоче робити, відповідно до Віденської конвенції про консульські відносини, хай вона запитає в нас про це, і якщо ми це теоретично, звичайно, дозволимо, тоді, будь-ласка, але ми цього не дозволяємо", - наголосив міністр.

Він додав, що сторони не зможуть досягти згоди через принципово різне бачення того, як допомагати угорській громаді в Україні. Клімкін також розповів про обіцянку Сійярто змінити назву посади уповноваженого угорського уряду "по Закарпаттю".

"Ми довго говорили про посади уповноваженого угорського уряду. Вони підтвердили свій намір змінити цю назву", - розповів глава українського МЗС, назвавши створення такої посади "свідомою провокацією".

Джерело

Все буде Україна