«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Україна спалює "зимовий" газ: сховища заповнені всього на 35%

Крім накопиченого, країна використовує імпортований за реверсом газ і паливо власного видобутку

У підземних сховищах газу (ПСГ) України станом на 2 лютого знаходилось 11,05 млрд кубометрів газу. Про це свідчать дані оператора української газотранспортної системи, держкомпанії "Укртрансгаз".

Таким чином, українські ПСГ заповнені вже на 35%. Для порівняння, 30 січня запаси газу становили 11,24 млрд кубометрів. За останню звітню добу газ в ПСГ України газ не закачувався. Разом з тим зі сховищ було відібрано 56,13 млн кубометрів газу.

При цьому в Україну за добу надійшло 22,34 млн кубів газу: зі Словаччини – 17,35 млн куб. м, з Угорщини – 2,07 млн ​​куб., з Польщі – 2,92 млн куб. м. Власний видобуток газу склав 58,85 млн куб. м газу.

Як відомо, до початку опалювального сезону 2018-2019 років Україна накопичила рекордний за останні шість років обсяг газу в ПСГ - до 7 листопада запаси в підземних сховищах склали 17,193 млрд куб. м. При цьому темпи відбору газу зі сховищ перевищують торішні – через більш холодну погоду.

Раніше в коментарі сайту "Сегодня" економіст оцінив шанси на новий газовий шантаж з боку Росії і пояснив, чи вистачить Україні блакитного палива на зиму.  Пише - ukr.segodnya.ua

Все буде Україна