«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Україна відбере у Росії шмат Азовського моря

Влада вирішила узгодити повноцінний кордон на четвертому році війни

Офіційний Київ підніме питання про проведення в акваторії Азовського моря кордону з Росією. Про це повідомим Павло Клімкін в ефірі одного з телеканалів. Зокрема, він відзначив, що українська влада робить все можливе для того щоб Азовське море було визнано звичайним територіальним морем між двома країнами.

"Ми намагаємося зараз сконцентрувати наших партнерів на те, щоб політично та юридично Азовське море було визнано звичайним територіальним морем на противагу тим маніпуляціям, спекуляції, про які йдеться", - заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За словами Клімкіна, така позиція дозволить Україні встановити морський кордон з Росією і використовувати ініціативу в судових справах.

Міністр також наголосив на необхідності посилити військову присутність української сторони на узбережжі Азовського моря.

Разом з тим варто відзначити, що російське ФСБ офіційно підтвердило, що в окупований Донецьк направляється спеціальна група для розслідування вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Журналіст Денис Казанський вважає, що це дуже важлива обставина. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Казанцев заявив, що російські силовики вперше офіційно вторглися на територію Донбасу.

Якщо раніше вони стверджували, що "їхтамнемає", то тепер ніхто вже не ховається. Не збагну тільки, де реакція нашої влади? Служба безпеки чужої держави без згоди України приїжджає в Донецьк, і де нота протесту від української сторони? Тут по-хорошому треба Радбез ООН скликати. Маємо доказ окупації наших територій

Джерело

Все буде Україна