«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Український дипломат: Мене просто завалили дзвінками з приводу заяви Коломойського

Інтерв’ю, яке бізнесмен Ігор Коломойський дав виданню New York Times, справило ефект вибуху бомби. Не встигла “охолонути” остання буква надрукованого інтерв’ю, як з усіх боків в Коломойського полетіли списи і обрушилася лавина здивування. Колишній співробітник Посольства України в США дипломат Андрій Теліженко поділився тим, яку реакцію інтерв’ю Коломойського викликало у західних дипломатів.

Про це він розповів в ефірі ObozTV, передає Діалог.UA.

Андрій Теліженко говорить, що заяви Ігоря Коломойського, та ще й такого авторитетному виданню як New York Times, мають вагу в першу чергу тому, що ім’я бізнесмена міцно асоціюється з ім’ям українського президента і іншими людьми, які займають у владі не останні місця. “Я отримав багато дзвінків з-за кордону. Заяви Коломойського викликали великий резонанс. Деякі посли дзвонили, конгресмени, питали, що відбувається, що це за заяви”, – говорить Теліженко. Причому всі хто дзвонив були єдині в думці: скандальні заяви Коломойського завдали іміджевий удар по українській владі, знову ж таки – через асоціації про його тісну взаємодію з владою.

Теліженко поспішив запевнити дипломатів: ніякого крену в російську сторону не буде. А в майбутньому в України будуть нормальні відносини і з Заходом, і з Росією. Дипломат також відповів на питання, чи повинен український МЗС якось відреагувати на висловлювання Коломойського. Теліженко говорить, що не радив би це робити, оскільки Коломойський хоч і впливовий бізнесмен, однак сьогодні він не є політиком і представником влади. Тому Володимиру Зеленському та його команді не потрібно виправдовуватися за його висловлювання, бо вони представляють не позицію держави, а позицію приватної особи. “Якщо МЗС вийде з подібною заявою, то це буде підтвердженням того, що Коломойський має офіційне вплив на президента, тому ні в якому разі реагувати офіційно не можна”, – переконаний Андрій Теліженко.

Нагадаємо, мова йде про скандальне інтерв’ю Ігоря Коломойського, яке він дав для New York Times. Там він, зокрема, говорить, що Україна може обійтися без МВФ, взявши 100 мільярдів доларів у росіян. Крім того, потрібно негайно припинити війну з Росією, тому що західна підтримка себе не виправдала. І що саме Америка зацікавлена у війні на сході України, а народ України хоче миру. А кров яка пролилася в цій війні, українці забудуть через 5-10 років.

Все буде Україна