«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Український запроданець у Кремлі. Скандальний вчинок академіка НАН України.

“Я вважаю себе часткою російського світу”, – академік НАН України, почесний директор Інституту археології Толочко.Академік НАН України, почесний директор Інституту археології НАН України Петро Толочко в Москві заявив, що вважає себе частинкою “русского мира”.

У повідомленні наголошується: “1 листопада 2018 року в Державному Кремлівському палаці відбулося пленарне засідання XXII Всесвітнього російського народного собору, присвячене темі” 25 років по шляху суспільного діалогу і цивілізаційного розвитку Росії “.

Захід відвідали Президент Російської Федерації В. В. Путін і Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. До присутніх звернувся зі словом член Президії ВРНС, академік Національної академії наук України, іноземний член Російської академії наук, почесний директор Інституту археології Національної академії наук України П.П. Толочко:

“Чому я тут, на Всесвітньому російською соборі? Перш за все тому, що вважаю це даниною поваги моєму другові Валерію Ганічеву, який творив разом з вами цю організацію. На жаль, він пішов від нас, але я віддаю йому данину пам’яті своєю присутністю тут. По-друге, тому, що я вважаю себе частинкою Русского мира.

Русскій мір починався ні з Московського царства. Він народжувався на берегах Дніпра, на древньої Київської Русі. Коли перші літописці і перші богослови намагалися усвідомити, що таке Русь, вони ідентифікували це величезний простір від Новгорода до Києва, від Карпатських гір до Волго-Донського межиріччя як єдине православне російське простір “.

Він продовжив: “Свого часу я навіть пропонував дати Русского мира друга назва – Східнослов’янський православний світ. Воно більш нейтральне, хоча, по суті, те ж саме, і, звичайно, цей світ включає в себе і мою рідну Україну. Хотів би сподіватися , що час негаразди завершиться і історія вирулить на стовпову дорогу. Не знаю, що нам робити в Брюсселі чи Вашингтоні, я там чужий, але я свій в Москві і Петербурзі, і таких в Україні мільйони. Мені приємно, що процес нашого співдіянні, розпочавшись Бог знає коли, не закінчується і сьогодні. З араз в залі сидить Василь Семенович Лановий, і він мені сказав: “Ну що, почекаємо ще трошки?” Почекаємо ще трохи? Думаю, почекаємо. Історична правда не дозволить розірвати наш кровний союз східнослов’янських братських народів! “

Глава РПЦ Кирило, коментуючи слова Толосчко зазначив: “Шановний Петре Петровичу, хотів би сердечно подякувати Вам за слова, які Ви тільки що сказали. Дуже важливо, що це слова вченого, а не політика. Людину, яка вивчає джерела і ясно, з наукової точки зору, уявляє собі картину нашого національного генезису, “звідки пішла Руська земля”.

Джерело

Все буде Україна