«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Українці отримають по 10,5 тис. грн” – Гройсман здійняв фурор повідомивши українцям цю новину…

Уряд розраховує, що середня зарплата в Україні у 2019 році сягне 10,5 тис. грн. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі каналу “Інтер” 25 січня.

“Ми в минулому році прогнозували, що середня зарплата буде близько 10 тис. грн. Так і сталося. Це достатньо хороша динаміка, але її недостатньо, щоб українці залишалися працювати в Україні. Це все взаємопов’язано з інвестиціями: коли приходять інвестиції, нові технології, відбувається конкуренція за робітників”, – сказав Гройсман.

За його словами, важливим елементом конкуренції є зарплата.

“Ми передбачаємо, що середня зарплата у 2019 році буде 10,5 тис. грн. Але я глибоко переконаний, що цей показник буде вищим. Фактично, я думаю, якби на даному етапі вдалося мобілізувати можливості бізнесу і середня зарплата по країні була б приблизно $500, це був би гарний крок, якому передувало б збільшення кількості якісних робочих місць в Україні. Будемо йти до цього, не хочу робити голослівних заяв. Але я за те, щоб українці залишалися працювати в Україні й отримували достойну зарплату”, – заявив прем’єр.

Із 1 січня мінімальна зарплата в Україні становить 4173 грн.

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна