«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українці платять за курятину набагато більше, ніж європейці: Експерти розповіли, у чому причина

Українці платять за курятину набагато більше, ніж мешканці Європи, попри свої лідируючі позиції у світі щодо експорту цього м'яса. Одними з головних причин цього є дорожче виробництво, а також різниця у зарплатах, передають Патріоти України.

"В українського виробника витрати на виробництво товарів вищі, ніж у, скажімо, поляків. У Польщі працює розгалужена система дотацій. В Україні цього немає, відповідно, собівартість виробництва агропродукції, у тому числі курятини, у нас вища", – розповів Delo.ua виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін.

При цьому він наголосив, що така ситуація позначається і на вартості курятини для кінцевого споживача. Йому доводиться платити більше.

Крім того, за словами експертів, більшій доступності курятини для європейців сприяє захист країнами місцевих виробників. Зокрема встановлення жорстких квот на експорт.

Різниця у зарплатах

Ще одна причина, через яку українцям куряче філе обходиться значно дорожче, ніж європейцям – різниця у зарплатах. Ще більш відчутною вона стає з огляду на те, що фактичні ціни на курятину в Україні та Європі не дуже відрізняються, а подекуди в нас вони є значно нижчими.

Все буде Україна