«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українці втратили безвіз, і ЄС тут ні до чого

Мін'юст продовжує боротьбу проти боржників за аліменти

Міністерство юстиції України готує рішення, яким закриє дорогу за кордон для деяких українців. Про це повідомив профільний міністр Петренко під час прес-конференції за підсумками робочого візиту до Чернівців. За його словами, чоловіків можуть не випустити за кордон, якщо вони матимуть борги по виплатам аліментів. Міністр зазначив, що імена боржників по аліментам вноситимуть до електронного реєстру.

“Ми будемо робити і інформаційну кампанію, озвучувати прізвища тих осіб, щоб жінки знали таких “героїв” поіменно. Тим більше, що реєстр боржників, який запустило Міністерство юстиції, дає таку можливість, інформація в цій частині може бути відкритою. І, звичайно, не платиш аліменти – не маєш безвіз, не платиш аліменти – не зможеш їздити на автомобілі. Ми будемо приймати системні рішення, в тому числі, про заборону виїзду за кордон”, – наголосив Петренко.

За його даними, загалом по країні налічується понад два мільйони виконавчих проваджень по несплаті аліментів. Півмільйона дітей, за його словами, протягом півроку не отримують відповідних виплат. Зазначимо, вже незабаром батьки-одинаки отримають новий правовий статус. Як стало відомо, на розгляд в ВР внесений законопроект, який передбачає забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей самостійно, нарівні з правами самотніх матерів.

Мета ініціативи – привести законодавчі акти України, що регулюють правовий і соціальний статус одиноких матерів, у відповідність до вимог цього часу шляхом забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей самостійно. Даним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України для забезпечення поширення на одиноких батьків гарантій, передбачених для одиноких матерів.

Також внести зміни в Закон України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” для забезпечення рівності правового і соціального статусу одиноких матерів та одиноких батьків.

Варто відзначити, що раніше заступник міністра юстиції Світлана Глущенко заявила, що зі злісних неплатників аліментів вже вдалося стягнути більше одного мільярда гривень. При цьому, 355 мільйонів гривень з цієї суми вдалося стягнути завдяки застосуванню встановлених у законі обмежень. Нові заборони передбачають обмеження у виїзді за межі України, у праві управління транспортом тощо.

"З 6 лютого, державними виконавцями винесено 118 140 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 119 231 – в праві керувати транспортними засобами, 119 116 – у праві користування зброєю, 119 120 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання", — йдеться в повідомленні.

Ще 8,7 тисяч українців оголосили в розшук за несплату аліментів. "На даний момент на виконанні знаходиться 497,1 тисяч виконавчих документів про стягнення аліментів. При цьому з початку року ця кількість зменшилась на 34,6 тисяч документів, тобто на 6,5% порівняно з початком року", — зазначила заступник міністра.

Джерело

Все буде Україна