«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українців залишили без “євроблях”: зявилися нові правила

Правила ввезення авто з литовською реєстрацією для українців стали більш жорсткими

Тепер для ввезення на територію України машини з литовськими номерами необхідно бути власником дозволу на працевлаштування в Литві і мати на руках офіційний трудовий договір. Про це повідомив член правління Союзу автомобілістів України Петро Козак.

“Спочатку був запит, спрямований литовській стороні від нашого МЗС, на який була отримана відповідь, як відбувається працевлаштування в Литві від посольства України в Литві.

Вони з’ясували там ситуацію з фірмами, як ті займаються видачею фейкових довіреностей з реєстрацією на себе автомобілів українським громадянам, щоб вони управляли цими автомобілями, нібито вони працюють на ці фірми”, – пояснив експерт.

Далі МЗС надало інформацію митниці, де після цього пішли на посилення правил. Тепер в українців, які в’їжджають на автомобілях з литовської реєстрацією, вимагають дозвіл на роботу в Литві і завірений на біржі праці контракт з роботодавцем. Якщо цих документів немає, то митники відмовляються пропускати авто.

Нові правила вступили в силу 17 травня. За словами Козака, у водіїв часто немає таких документів, так як дозвіл коштує 120 євро на рік. Раніше для в’їзду в Україну на автомобілі з “євробляхами” досить було мати техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховку і довіреність на управління транспортним засобом.

Тим часом генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко оприлюднив новий документ. На його думку, зупинити ввезення авто без сплати податків можна тільки шляхом зниження податків в Україні.

За матеріалами

Все буде Україна