«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Укрзалізниця планує позбутися електричок і поставила жорсткий ультиматум

У минулому році зробили модернізацію 15 складів



Укрзалізниця планує позбутися електричок і поставила жорсткий ультиматум
АТ "Укрзалізниця" вважає необхідною держпідтримку фінансування ремонту та оновлення приміських електропоїздів або ж передачу цього рухомого складу на баланс місцевих органів влади як замовників послуги приміських перевезень.

Як говорить сайт відомства, минулого року "Укрзалізниця" збільшила кількість капітальних ремонтів з продовженням терміну служби приміських електропоїздів, зробивши модернізацію 15 складів (72 секції), тоді позаминулому році оновили всього 66 секції.
"Темпи оновлення приміських поїздів безпрецедентні за останні 10 років, але недостатні для повного забезпечення потреби пасажирів у якісному рухомому складі. Зараз галузь потребує щорічної заміни 20 електропоїздів і складів 15 дизель-поїздів", - заявляє виконуючий обов'язки голови компанії.

За його словами, модернізація одного електропоїзда коштує більше 40 мільйонів гривень, а покупка нового – у 10 разів дорожче.

Євген Кравцов говорить, що в цьому питанні потрібна підтримка від держави – треба виділити бюджетні кошти для придбання природного рухомого складу або передача його на баланс місцевої влади, так як вони і є замовники.

"Укрзалізниця" вже проводить переговори з місцевими адміністраціями і міжнародними фінансовими організаціями з питання оновлення приміського рухомого складу.


За повідомленням компанії, всі роботи з модернізації електропоїздів здійснено завдяки власним потужностями - на Київському электровагоноремонтом заводі, і завдяки цьому був продовжений термін служби приміських електропоїздів на 22 роки. Їх салони були сильно оновлені, вентиляційна система відремонтована, також було оновлено туалетне обладнання, вікна і двері у вагонах, встановили сучасну звукову і візуальну систему оповіщення пасажирів, нові сидіння з кращими ергономічними властивостями. Також була модернізація системи освітлення салону, встановлені маршрутні покажчики на лобових частинах головних вагонів, електронна нумерація вагонів.

Все буде Україна