«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

УПЦ МП вигнали з Києво-Печерської Лаври: Кирило не допоміг

 

Представникам московському патріархату припинили оренду

Навколо Києво-Печерської Лаври розгорівся новий скандал, пов'язаний із священослужителями УПЦ МП, які орендують там приміщення.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на  джерело, наближене до колишнього заступника глави Адміністрації президента України Ростислава Павленка.

У повідомленні йдеться, що керівництво музею Києво-Печерської Лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито отримало вказівку почати підготовку позовів про припинення оренди своїх приміщень громадами Української православної церкви Московського патріархату. 

 

Згідно з інформацією, також було дано вказівку "всі дії тримати в таємниці в зв'язку з делікатністю питання, щоб заздалегідь не отримати негативний суспільний резонанс".

Варто нагадати, що 15 грудня в Києві відбувся історичний за своїм значенням Об'єднавчий собор, за результатами якого була створена помісна православна церква України.

 

Її предстоятелем було обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. В УПЦ МП, в свою чергу, відмовилися визнавати результати собору.

Джерело

Все буде Україна