«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Урожайний день'': в Україні затримали одного з головних сепаратистів Криму

Співробітники кримського Управління СБУ та прокуратури затримали Олега Кизименка, який після захоплення півострова оголосив себе "заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації".

Як повідомив у своєму Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, окупант затриманий на підставі судового рішення. На думку слідства, Кизименко на своєму посту "сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України".

Варто зазначити, що до 2012 року Кизименко в Донецькій обласній раді очолював управління капітального будівництва. Потім його призначили заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації, де він працював до 2015 року. У 2015 році за даними кримських ЗМІ, Кизименко був затриманий за махінації на закупівлях.

Аудитори стверджували, що ще в 2013 році в Донецьку Кизименко віддав тендер Донецькому державному проектному інституту "Донецькпроект", директором якого був його син. Члени сім'ї Кизименка досі володіють і керують декількома підприємствам, зокрема ТОВ "Хозхімсервіс", яке за останні два роки виграло тендерів на понад 1,3 млрд грн.

Джерело

Все буде Україна