«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Усик переміг Гассієва в фіналі WBSS і став абсолютним чемпіоном світу

Український боксер Олександр Усик (15-0, 11 КО) в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) переміг Мурата Гассiєва (26-1, 19 КО). Зустріч в московському СК "Олімпійський" завершилася одноголосним рішенням суддів на користь 31-річного уродженця Сімферополя.

Кримчанин став першим в історії України абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі, об'єднавши пояси за версіями WBC, WBO, IBF і WBА. Перші два раунди пройшов у розвідці боксерів.

Невеликою ініціативою володів Усик, в неспішному темпі перевіряючи суперника джебом, не вкладаючись в удари. Гассiєв в основному захищався, лише кілька разів огризнувшись потужною серією по корпусу українця. У третьому раунді спортсмени збільшили потужність ударів. Усик був швидше росіянина, постійно закручуючись навколо опонента, і атакуючи трійками. Мурат відповідав нечастими, але небезпечними випадами.

4-а трихвилинка пройшла за незначної переваги осетина, який перед гонгом правим боковим пройшовся по щелепі українця. Після цього росіянин знову взяв паузу, підставляючись під численні, але несильні удари Усика. Екватор бою пройшов повністю під диктовку Усика. його багатоударні комбінації з двох рук змушували Гассiєва більше працювати в обороні.

Було видно, що українець не вкладався в удари і дотримуючись свого плану на бій. Перед сьомим раундом тренер російського боксера обурено вимагав від свого підопічного активніше працювати в атаці, докоряючи йому в тому, що він "нічого не робить на ринзі". Мурат послухав наставнику і відвантажив Саші кілька важких "бомб" по корпусу і в голову.

8-9 раунди пройшли в серійних атаках українця і рідкісних, але важких ударах росіянина. Висока швидкість нашого співвітчизника не дозволяли вийти Гассiєву на ударну позицію і нанести акцентований удар.

У 10-му раунді боксер з РФ намагався пробити боковим, але замість цього раз по раз отримував серйозні удари в голову. Олександр став нарощувати перевагу, іноді чреземерно захоплюючись атакою, і ризикуючи нарватися на контрвипад Мурата.

12-й раунд пройшов за тотальної перевагу українця, який серіями збоку і знизу немов по груші, працював по Гассiєву.

У заключному відрізку росіянин спробував використати останній шанс, щоб нокаутувати нашого спортсмена, але Усик джебом "відганяв" опонента, зберігаючи максимальну концентрацію.

Перед фінальним гонгом Усик вже танцював, розуміючи, що переміг.

Джерело

Все буде Україна