«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Увага! Отруйний нектар: фруктові соки містять миш'як

Наскільки шкідливі пакетовані соки

У фруктових соках, що продаються на території США, виявили сполуки миш'яку.

Незалежна експертиза, яка проведена некомерційною дослідницькою групою "Consumer Reports", виявила високі рівні отруйної речовини, а також свинцю, ртуті та кадмію у 21 з 45 перевірених соків, пише Daily Mail.


Харчова цінність апельсинового соку
За словами експертів, щоденний прийом півсклянки такого напою збільшує концетрацию миш'яку в крові дітей до небезпечного рівня.

"Кожен з виявлених металів надає несприятливий вплив на розвиток мозку і нервової системи дітей, і викликає серйозні побічні ефекти", — пояснює фармацевт Тунде Акінлейє (Tunde Akinleye).
Слід зазначити, більшість людей не володіють імунітетом від миш'яку, тому метал надає шкідливий вплив на весь організм.

Проблема ще в тому, що миш'як може потрапити в нашу їжу і питво різними шляхами.


Цікаві факти про апельсинах
Також слід зазначити, що зловживання свіжовичавленими соками може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету. Особливо це стосується дітей, які часто звикли витрачати кишенькові гроші на солодкі напої.

Вживання таких напоїв бажано скоротити, а краще вгамовувати спрагу звичайною водою. За словами дієтологів, обіцяна користь від соків і смузі часто перебільшена. 

Якщо ж ви все-таки не в силах утриматися від фруктових нектарів, то перед вживанням краще ознайомитися з складом напою. Зокрема, дієтологи рекомендують звернути увагу на склад вуглеводів і цукру, які виробники зазвичай вказують на упаковці. Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту спершу краще проконсультуватися у свого лікаря. Пише - m.znaj.ua

Все буде Україна