«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В адміністрації Порошенка відреагували на скандальне рішення УПЦ московського патріархату

Президент Петро Порошенко готовий до діалогу з архієреями Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Послідовно відстоюючи єдність України, прагнучи до єдності Української Церкви, ще кілька тижнів тому Президент України ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ (МП), запросивши їх в «Український дім». Але той, хто не хоче результату, шукає причини для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить », – йдеться в повідомленні.

В АП зазначили, що ні мова ультимативних вимог, ні проведення засідання Синоду за сценарієм, ймовірно, спрямованому з Москви, не здатні зірвати процес створення Української Помісної Православної Церкви.

«Президент запросив владик УПЦ (МП) до діалогу, щоб вони з перших вуст почули інформацію про його переговори із Вселенським Патріархом про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору», – повідомила прес-служба.

Президент Петро Порошенко готовий до діалогу. Двері «Українського дому» залишаються відкритими, додали в АП.

Раніше АП направила предстоятелю УПЦ МП Онуфрію запрошення на зустріч з главою держави, яка повинна була відбутися у сьогодні, 13 листопада, в «Українському домі».

У свою чергу собор єпископів УПЦ МП прийняв рішення провести зустріч з Порошенком не в «Українському домі», а на територі Києво-Печерської Лаври.

За матеріалами

Все буде Україна