«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Італії накрили вербувальників терористів "Л/ДНР"

У справі фігурують 15 осіб

У середу, 1 серпня, з'ясувалося, що італійські правоохоронці викрили організацію, яка вербувала найманців для участі в конфлікті на Донбасі на стороні проросійських терористів.

Так, у рамках розслідування були заарештовані шестеро людей, серед яких три іноземця, в тому числі і громадянин Молдови, передає місцеве видання La Repubblica.

Зазначається, що операцію з викриття вербувальників координувала прокуратура Генуї, арешти проводилися в Мілані, а також в провінції Авелліно на півдні Італії і Парма на півночі країни. Крім того, ордери на арешт прокуратура видала за звинуваченням у вербуванні найманців і участі у військовому конфлікті за кордоном.

Уточнимо, що ще у сімох людей в рамках справи карабінери провели обшуки. Всього у справі фігурують аж цілих 15 осіб.

Спочатку карабінери вели розслідування, пов'язане з ультраправими активістами в Лігурії. В результаті правоохоронці вийшли на організацію, що займається вербуванням і фінансуванням найманців, які згодом повинні були брати участь у конфлікті в Україні.

При цьому слідчі зібрали докази, що підтверджують виплату грошей італійським найманцям, деякі з яких також скаржилися на занадто маленькі зарплати.

Джерело

Все буде Україна