«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Херсонській області виявили потаємний трубопровід до анексованого Криму по якому на півострів постачалася вода

“В Херсонській області виявили потаємний трубопровід до анексованого Криму по якому на півострів постачалася вода.

“В Херсонській області виявили потаємний трубопровід до анексованого Криму по якому на півострів постачалася вода. Мене не дивує дана знахідка, адже все що робиться як по відношенню до Криму так і по відношенню до ОРДЛО з боку нашої тимчасової владної верхівки демострує – їй ВИГІДНО. От і все. І не треба бути мега інтелектуальною людиною для того, аби це розуміти…” – написав громадський активіст Назар Приходько у себе на сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, дійсно прокуратура АРК спільно з СБУ в рамках розслідування кримінальної справи щодо заводу «Кримський титан» виявила трубопровід, по якому з материкової частини України на окупований півострів незаконно поставлялася вода.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Під час досудового розслідування кримінального провадження щодо« Кримського титану »прокуратурою АР Крим спільно зі Службою безпеки України були проведені обшуки за місцем розташування двох свердловин в Каланчацькому районі Херсонської області, які відповідно до технічної документації призначалися виключно для видобутку підземних вод і їх поставки на вказане підприємство », – йдеться в повідомленні.

Від однієї з свердловин проходить прихований трубопровід через адмінкордон з окупованим Кримом в напрямку заводу. У прокуратурі повідомили, що за допомогою труб здійснювалася «прихована і неврахована подача води». Потужність виявленої врізки в одній зі свердловин – 250 кубометрів води на годину.

«В ході проведення слідчих дій дані поставки були зафіксовані і припинені. Прокуратурою АР Крим встановлюється коло осіб, які можуть бути причетні до скоєння прихованого і неврахованого водопостачання, і здійснюються заходи з надання правової кваліфікації вказаними фактами », – відзначили в прокуратурі.

Джерело

Все буде Україна