«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Києві почалися зіткнення через ЛГБТ-парад: всі подробиці (фото)

У Києві вранці 17 червня почалися зіткнення противників проведення Маршу рівності з правоохоронцями. Учасники акції планували зібратися о 09:00 біля Національної опери України, проте на місце початку ходи наперед прибули протестуючі проти його проведення.

Як повідомив в Facebook блогер Данило Яковлев, центр столиці повністю перекритий правоохоронцями і бійцями Нацгвардії, стягнуті десятки автозаків. За його словами, близько 7:00 правоохоронці зі застосуванням спецзасобів відтіснили активістів, які прийшли пікетувати ЛГБТ акцію.

Як підкреслив Яковлев, почалися затримання, десятки людей були побиті силовиками без розпізнавальних знаків. Як повідомили в організації С14, було затримано близько 20 осіб, багато травмовані. Також повідомляється, що серед затриманих - керівник центрального штабу "Правого сектора" Василь Лабайчук. У свою чергу в поліції заявили про 56 затриманих і 5 постраждалих правоохоронців станом на 8:15. У свою чергу в прес-службі Нацполіціі заявили, що правоохоронці застосували силу проти націоналістів, оскільки ті перекрили дорогу на маршруті руху "Маршу рівності".

"Приблизно о 6 годині група осіб, а це понад 150 осіб, вийшли на перехрестя вулиці Володимирська-бульвар Тараса Шевченка і перекрили дорогу на маршруті руху "Маршу рівності", - сказано в повідомленні.

У поліції заявляють, що з учасниками акції спілкувалися співробітники поліції діалогу, однак вони відмовилися звільнити прохід.

"В результаті, щоб уникнути провокацій і можливих зіткнень, правоохоронці відтіснили їх з дороги. При цьому кількох чоловіків, які чинили опір і застосовували в бік правоохоронців газові балончики, затримали", - сказано в повідомленні.

Джерело

Все буде Україна