«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Миколаєві вбитo відомого українського вченого і патріота

У Миколаєві, в суботу, 1 серпня, знайшли вбитим відомого вченого, дослідника Голодомору, професора університету імені Василя Сухомлинського Миколу Шитюка.

Як повідомило місцеве видання “Новости-N” з посиланням на джерело в прокуратурі, в квартирі багатоповерхового будинку Миколаєва на перетині проспекту Центрального і 3-й Слобідській знайшли тіло людини з ознаками насильницької смерті.

Тіло чоловіка з ножовими пораненнями виявили в квартирі на першому поверсі – житлове приміщення здавали в оренду. У поліції заявили, що “встановлюють всі обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину”.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України “умисне вбивство”, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Пізніше видання повідомило, що вбитий – відомий вчений Микола Шитюк. На місці події працювали слідчо-оперативна група, експерти та кінологи. Після проведення всіх оперативно-слідчих дій тіло вбитого відправили на судово-медичну експертизу.

Коментуючи інформацію про смерть Шитюка, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко заявив про можливий “російський слід”.

Микола Шитюк академік Української академії історичних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

З 2008 року очолював Навчально-науковий інститут історії та права Миколаївського національного уініверсітету імені Василя Сухомлинського.

Серед основних робіт: “Голод-геноцид 1932-1933 рр. На території Миколаївщини: погляди істориків, очевидців, архівні матеріали” і “Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Миколаївська область”.

За матеріалами

Все буде Україна