«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Одесі з двох спроб так і не змогли підняти танкер «Делфі». Продовжать завтра

В Одесі 18 липня з двох спроб не змогли підняти затонулий танкер «Делфі», оскільки в одного з буксирів обірвався трос.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Одещини.

Там зазначили, що вранці провели усі підготовчі роботи, аби почати евакуацію судна. Однак перші дві спроби це зробити виявилися безуспішними через слабкі троси, один з яких обірвався.

Втретє планують спробувати 19 липня.

Також в екологічній інспекції зазначили, що контролюють процес евакуації танкеру для відстеження ймовірного забруднення. Інспектори відбирають проби морської води.

Нагадаємо, у ніч на 22 листопада 2019 року судно «Делфі» через сильний вітер зірвало з якоря та знесло в напрямку одеського пляжу «Дельфін». Члени екіпажу відмовлялися покидати судно, але в підсумку їх евакуювали, а судно сіло на мілину та майже перекинулось.

В Офісі генпрокурора заявляли, що власник судна мав прибрати танкер з акваторії Одеського морського порту ще до 31 березня 2020 року. Генпрокурорка Ірина Венедіктова казала, що підняти танкер з дна коштує від 18 до 24 мільйонів гривень.

За цим фактом триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту.

8 квітня компанія-власник «Делфі» обіцяла, що найближчим часом забере судно з берега за власний кошт. Однак тоді цього так і не відбулося.

Все буде Україна