«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Охтирці ворог із градів обстріляв військову частину, загинули понад 70 осіб - голова ВЦА

Станом на ніч 1 березня на півночі області ситуація більш-менш стабільна, але в облозі ворога залишається Конотоп

В Охтирці на Сумщині внаслідок обстрілу ворожими "Градами" загинули понад 70 військових, є жертви серед мирних мешканців. Про це повідомив у Фейсбуці голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"Був дуже потужний обстріл ворожими градами військової частини в Охтирці, військова частина, на жаль, повністю зруйнована. Більше 70 загиблих військовослужбовців, є загиблі серед мирних мешканців. Зараз іде розбирання завалів, під ними можуть бути ще загиблі військовослужбовці", – сказав голова Сумської ОВА.

За його словами, станом на ніч 1 березня на півночі області ситуація більш–менш стабільна, але в облозі ворога залишається Конотоп.

Шостка і Глухів почали активно встановлювати блокпости, захисні споруди. Спочатку Шостка виставила їх навколо міста, тепер уже навколо всієї Шосткинської тергромади, навіть далі, ситуацію контролюють. Траса Кіпті – Бачевськ надалі під контролем ворожої армії. Стосовно Конотопа – ведуться гуманітарні місії з видачі продуктів, ліків.

"Суми в облозі, але ми відбиваємо ворожі блокпости, прориваються деякі групи. За сьогодні було знищено не один десяток одиниць техніки ворога: група з десяти людей, озброєних автоматами змогла захопити і БТР, і систему залпового вогню, танк і бензовоз. Місцеві мешканці застосовують коктейлі "молотова", знищують ворожу техніку. Місто Лебедин в облозі, але там є наші військові, тероборона. Ми сподіваємося, невдовзі вдасться зробити з’єднання наших міст між собою", – зауважив Живицький.

Найбільше за його словами, постраждала Охтирка, це місто чинило найсильніший опір.

Все буде Україна