«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В ці хвилини! Велика чистка – депутати в шоці: чекає люстрація, після засідання – замінять! Це крах – добили

Нас може очікувати серйозне оновлення політичного класу та економічних еліт. Внаслідок активної діяльності РНБО, ВРУ та західних партнерів досить багато осіб можуть бути усунуті від участі у політичних процесах, медіа-бізнесі чи доступу до державних ресурсів.

Так починає свій допис у Facebook народний депутат України VIII скликання, а також президент аналітичного центру “Політика”. Далі передаємо його слова в оригіналі.

236 депутатів, які голосували за Харківські угоди у квітні 2010 року, навряд чи зможуть бути притягнуті до юридичної відповідальності за участь у голосуванні. Проте, їх список буде використаний у політичних цілях, і може стати підставою для нової люстрації або відмові у допуску до державних посад. Свого часу, до прикладу, учасники голосування за «закони 16 січня» були обмежені у зайнятті керівних посад у Верховній Раді 8-ого скликання.

Інший механізм «великої чистки» – заборона на зайняття посад та балотування на виборах власникам кількох паспортів. Закон може з’явитися вже цього року. Вчасна реалізація оперативної інформації може відсікти від посад і мандатів велику кількість серйозних діячів.

Санкції РНБО та санкції інших країн багато в чому спрямовуються на конкретних олігархів, і цей тренд може зберегтися і надалі. Особливо якщо на Заході буде проведено арешт майна чи навіть цивільну конфіскацію за підозрою у незаконному походженні активів.

І тут виникає цікаве питання: якщо старі еліти будуть зачищені, то хто прийде на їх місце?

В Україні відкрився Перший Український телеграм-канал. 3еленський і Порошенко вже на нього підписались. Все найважливіще, що робиться в країні тепер тільки ТУТ. Приєднуйся і ти!

Все буде Україна