«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні відключають аналогове телебачення

При цьому близько 40% аналогових передавачів продовжать свою роботу до кінця нинішнього року

Сьогодні, 31 серпня, в Україні вимкнуть аналогове телевізійне мовлення, замість нього працюватиме цифрове. Про таке пише УНІАН.

"Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення. Відтак, 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни. Місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області", – нагадує Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Разом з тим аналогове телемовлення діятиме до 31 грудня 2018 року на територіях, що межують з Росією, а також для Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають цифрових ліцензій.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 29 серпня. За даними голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, близько 40% аналогових передавачів продовжать свою роботу до кінця нинішнього року.

"Станом на 1 липня 2018 року без урахування Автономної республіки Крим й окупованих територій працював 1881 аналоговий передавач. 60 передавачів було вимкнено 1 серпня в Києві і Кіровоградській області", – сказав Артеменко. За його словами, 1063 передавачі буде вимкнено 1 вересня повністю і 25 передавачів буде відключено частково. Він повідомив, що згідно з планом використання радіочастотного ресурсу, буде продовжено роботу на територіях з особливим режимом мовлення 147 передавачів за аналоговою ліцензією і ще 21 - на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

"Таким чином, 758 передавачів продовжать роботу до кінця цього року, це 40% від загальної кількості аналогових передавачів", – сказав Артеменко.

Джерело

Все буде Україна