«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні вводять накопичувальні пенсії: що це і як працює

У кожного працюючого українця буде свій особистий накопичувальний рахунок, на який і будуть йти пенсійні відрахування.

Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР)повідомила подробиці змін з пенсійними виплатами, які можуть ввести найближчим часом, інформує Ukr.Media.

Розробка проекту Закону України "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення", що вводить в Україні пенсійну систему другого рівня, завершена. Згідно наступного етапу, його передадуть на розгляд Ради після затвердження урядом.

Зокрема, в законопроекті з'явилися нововведення щодо солідарної пенсійної накопичувальної системи. Заплановано, що кожен працюючий українець буде здійснювати платежі на персональний пенсійний рахунок, а після виходу на пенсію він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків. У разі, якщо власник рахунку передчасно помер, кошти з його рахунку переходять у значній мірі його спадкоємцям.

У законопроекті передбачено, що управляти пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які будуть проходити відбір (авторизацію) на прозорих і конкурентних засадах на відповідність найвищих професійних та етичних галузевих стандартів. В українців буде можливість вибирати авторизований недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, в яких і буде містити клієнт свої накопичення.

Раніше, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко підкреслив, що запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків для працівників, ні для їх роботодавців. Розенко також вважає за доцільне вже зараз більш активно використовувати механізм недержавного пенсійного страхування, щоб отримувати більш високу пенсію в майбутньому.

Все буде Україна