«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В українському таборі дітей морили голодом заради наживи

Їм урізали порції вдвічі

У дитячому таборі в Запорізькій області дітям давали порції їжі в 2 - 2,5 рази меншими від заявлених у меню.

Наприклад, на сніданок кожна дитина мала отримувати 380 гр. їжі, в той час як вона отримувала лише 180 гр. Про це повідомили в управлінні Держпродспоживслужби.

Дитячий оздоровчий заклад "Хвиля" знаходиться в селі Богатир Якимівського району.

Кухарі зменшили порції ковбаси (171 гр. при нормі 500 гр. на 10 порцій), олії (60 гр. при нормі 150 гр. на 10 порцій), сиру (88 гр. при нормі 150 гр. на 10 порцій), кабачкової ікри (384 гр. при нормі 1000 гр. на 10 порцій), макаронів (1099 гр. при нормі 2000 гр. на 10 порцій).

Раніше, в готелі Водоспад, що на Прикарпатті сталося масове отруєння 11 дітей, п'ятеро з них вже госпіталізовані в місцеву лікарню. Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що група відпочиваючих загальною кількістю 78 осіб, з яких 65 були дітьми приїхала в готель Водоспад 2 липня. Проте вже 10 липня діти масово поскаржилися на загальну слабкість організму і підвищення температури.

Попередньо лікарі поставили всім постраждалим діагноз "гострий гастроентероколіт". Зараз вже відомо, що стан постраждалих дітей медики розцінюють як задовільний і легкого ступеня тяжкості.

Крім того, була створена спеціальна комісія, яка покликана встановити всі обставини масового отруєння дітей. Проте вже відомо, що названий готель не входить в існуючий перелік установ для дитячого відпочинку. Більш того, останні перевірки діяльності установа не проходила вже більше чотирьох років.

Варто відзначити, що лікарі намагаються врятувати 8-річну дівчинку, яку госпіталізували з отруєнням з оздоровчого закладу санаторного типу "Славутич" на Київщині. Вже сьому добу дитина перебуває в комі, стан стабільно важкий, ніяких гарантій медики поки що дати не можуть.

Цю інформацію підтвердив керівник Київської обласної адміністрації Олександр Горган.

"Дитина досі в комі, стан стабільно важкий. Але тиск, який раніше підтримували медикаментозно, підтримує вже самостійно. Це єдине позитивне зрушення", - зазначив він.

Джерело

Все буде Україна