«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В УПЦ МП ЗАЯВИЛИ, ЩО НАЗВУ ПОКИ НЕ ЗМІНЮВАТИМУТЬ, А РОСІЮ НАЗВАЛИ АГРЕСОРОМ

Московський Патріархат повністю підтримує всі ініціативи України, які стосуються дефініцій, пов’язаних з ситуацією на сході, каже архієпископ Климент.

 ВР зобов'язала УПЦ МП зазначити в назві приналежність до Церкви Росії Речник УПЦ Московського Патріархату архієпископ Климент (Вечеря) заявив, що юридичний відділ Київської митрополії колишньої УПЦ МП наразі аналізує законопроект Ради про перейменування церкви та додав, що центру керування в державі-агресорові Московський Патріархат немає.

Такі заяви пролунали в ефірі "Радіо Свобода". Так, за словами Климента, оскільки законопроект ще вивчається юристами церкви, її назву поки не змінюватимуть. Більш того, він заявив, що УПЦ МП самокерована і не має центру в жодній іншій державі.

"Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували би сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не знаходиться центр", – розповів архієпископ.

Він також додав, що УПЦ Московського Патріархату має досить чітку позицію щодо окупації Донбасу та анексії Криму Росією. "Ви не чули заяви УПЦ (МП) про те, що вона не визнає анексії Криму, що засуджує все те, що відбувається на Донбасі, закликала в тому числі і керівника Російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово наголошувала, що повністю підтримує всі ініціативи Української держави, які стосуються визначення, зокрема і дефініцій, пов’язаних з тим, що відбувається на сході України", – додав Климент.

Джерело

Все буде Україна