«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Уряді скоротили витрати на субсидії! Кому не пощастить?

Кабінет Міністрів скоротив видатки для надання житлових субсидій на 8 млрд гривень. Натомість уряд спрямував кошти на виплату пенсій та надбавок до них. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті “Урядовий портал”.

“Прийняття розпорядження дасть можливість забезпечити своєчасну виплату пенсій, пільг та субсидій у грошовій формі, здійснити придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та забезпечити ефективну реабілітацію з метою відновлення можливостей осіб та дітей з інвалідністю”, – зазначено в документі.

Відомо, що загалом видатки на призначення субсидій скоротили на 13,5 млрд гривень, при цьому виділивши на виплату монетизованих субсидій 5,5 млрд гривень.
З 1 травня 2019 року монетизація субсидій торкнеться тих, хто отримує субсидію не перший рік. Усі одержувачі субсидій (крім тих, хто звернувся за нею вперше цьогоріч), у травні мають подати декларацію про доходи та заяву на монетизацію до свого Управління соцзахисту.

Джерело

Все буде Україна