«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Варення з бананів з надзвичайним ароматом

Ласощі для дорослих і дітей.

Існує багато різноманітних десертів з банана. Хочемо поділитися з вами рецептом неймовірно ніжного і смачного бананового варення, інформує Ukr.Media.

Ласощі володіють надзвичайним ароматом, воно порадує не тільки дітей, але припаде до смаку багатьом дорослим. Його можна їсти як самостійний десерт разом з чаєм, можна змішувати з сиром або йогуртом, можна використовувати у вигляді начинки для пирогів, та млинців. Домашню заготовку добре зберігати в прохолодному місці тривалий час. До речі, для приготування цього десерту найкраще взяти переспілі банани.

Тривала термічна обробка негативно позначається на смаку і ароматі бананового варення. Ось чотири моменти, які потрібно врахувати при виготовленні ласощів.

  1. Посуд. Готувати варення рекомендується в емальованій каструлі або термостійкій ємності з антипригарним покриттям. Посудину краще брати з товстим дном, це забезпечить рівномірне нагрівання. Помішувати заготівлю потрібно дерев'яною лопаткою.
  2. Кількість цукру. Пропорції солодкого інгредієнта, зазначені в рецепті, знижувати не варто, бо ласощі можуть швидко зіпсуватися. Однак якщо в хід йдуть переспілі плоди, кількість цукру зменшується, адже такі банани більш солодкі.
  3. Стерилізація. Банки для варення промити з содою, потім простерилізувати в духовці, мультиварці або на паровій бані. Кришки п'ять-десять хвилин прокип'ятити або обшпарити окропом.
  4. Розкладка. Гаряче варення розподіляється по банках і герметично закривається кришками.

Вам знадобиться:

  • очищені банани — 1 кг
  • цукор — 2 склянки
  • вода — 1 склянка
  • 2 щіпки лимонної кислоти або 3 ч. л. свіжого лимонного соку

Приготування:

Банани, очищені від шкірки, розрізати на невеликі шматочки і гарненько пом'яти. Помістити отриману кашку в каструлю з цукровим сиропом. Варити банани протягом однієї години, а за 5 хвилин до готовності додати лимонну кислоту або свіжий сік лимона. Це розбавить характерну нудотність і надто солодкий смак бананового варення.

Готове варення розкладіть в попередньо простерилізованих маленьких баночках і закатайте. Зберігайте в прохолодному місці, пригощайте рідних і близьких.

Приємного апетиту!

Все буде Україна