«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ВАЖКІ ПОРАНЕННЯ НІГ І АМПУТАЦІЯ ПАЛЬЦІВ РУКИ. У ВМС РОЗПОВІЛИ ПРО ТРАВМИ ПОЛОНЕНИХ РОСІЄЮ МОРЯКІВ

Наразі Росія не підтверджує інформацію про ушкодження українців.

Кабмін виплатить кожному захопленому в Керченській протоці моряку по 100 тисяч гривень
українських моряків, яких Росія захопила у Керченській протоці та незаконно позбавила волі, важкі поранення ніг і ампутація пальців кисті.

Про це повідомила радник командувача ВМС Вікторія Христенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Троє моряків перебувають у "Матроській тиші". Ні відео, ні підтвердження характеру поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, що нібито поранених відвідала омбудсмен Москви. В одного з хлопців важке поранення ніг, те, що він пересувається з милицями - ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі", - заявила вона, зазначивши, що отримала цю інформацію від волонтерів, які допомагали морякам під час утримання в СІЗО Сімферополя.

ВІДЕОУкраїнські дипломати відвідали трьох полонених моряків у московському СІЗО

 

Українських моряків у московському СІЗО "Лефортове" сьогодні можуть відвідати наші консули. Там нині тримають 21 бранця. І з хлопцями вже два тижні, від нападу біля Керченської протоки, немає жодного зв'язку. Всіх полонених моряків українські дипломати мають побачити до суботи. І перевірити, в якому вони стані та в яких умовах перебувають. 
За словами Христенко, ще один моряк має травматичну ампутацію пальців кисті.

Окремо радник командувача ВМС закликала писати листи полоненим, зазначивши, що листи мають бути російською мовою, без української символіки і не торкатися політичних тем, інакше їх не пропустить тюремна цензура. 

Джерело

Все буде Україна