«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вчені знову довели, що музика - найкращі ліки: вражаюче дослідження

Музичне втручання подіяло на піддослідних пречудовим чином

Вченим вдалося з'ясувати, що музика здатна покращити настрій у людей з деменцією.

Відповідна інформація була опублікована в журналі "Geriatrics and Gerontology".
Вчені провели дослідження, в якому взяла участь 51 особа з деменцією. Всі випробовувані відвідували центри здоров'я в денний час. Кожен учасник слухав персоналізовану музику за допомогою навушників. Через 20 хвилин вони поверталися до звичайної діяльності в центрі і перебували під спостереженням ще 20 хвилин.

Згідно з результатами дослідження, музичне втручання подіяло на піддослідних пречудовим чином - призвело до значного збільшення радості, зорового контакту, балакучості, а також зниження сонливості у всіх учасників.

Нагадаємо, Патріка Генрі Хьюза без сумнівів можна назвати унікальною людиною. Він народився без очей і без здатності повністю випрямити руки і ноги. Через це він не може нормально пересуватися. Для того, щоб виправити сколіоз, йому зробили операцію, прикріпивши до хребта металеві стрижні. Хлопцеві довелося пройти через безліч труднощів і проблем на своєму шляху, але він гідно з ними впорався.

Патрік вирішив присвятити своє життя музиці. Він довів усім, що проблеми зі здоров'ям не можуть цьому перешкодити. Він почав займатися співом, освоїв гру на трубі і фортепіано. Завдяки підтримці та допомозі батька хлопець приєднався до страйкарів оркестрам школи музики Луисвиллского університету. Він брав участь у різних концертах.

Джерело

Все буде Україна