«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Вчора мій брат зі своїм другом, купуючи продукти у Новусі, були затримані з фальшивими 500 грн. На місце прибули 2 наряда поліції…”

Сиджу, не спавши цілу ніч, з витріпаними нервами завдяки нашій доблесній поліції. Писати буду багато, але раджу прочитати і озброїтись.

Трішки передісторії:
Вчора мій брат зі своїм другом, купуючи продукти у Новусі, були затримані з фальшивими 500 грн. На місце прибули 2 наряда поліції і слідчі. Хлопці всіма можливими способами пояснювали, що вони не знали, що гроші фальшиві, приїхала навіть людина, яка дала їм ці гроші. Але ж ні, КРИМІНАЛ. Везуть їх у відділок на Брестську, починають закидати ст. 199 від (3-х до 5-ти), морально задавлюють і вимагають 1000 дол., брата лишають у відділку, другого відправляють шукати гроші, попередивши, якщо до ранку не буде грошей, ніхто нікого не відпускає. ЛЮДИ, В МЕНЕ РЕАЛЬНО КОСИ ДИБКИ СТАЛИ, не 2000 грн, не 5000, а 26 000 грн. Я реально не розумію чи вони тупі, чи вони зажерлись. Брат дзвонить у 01:30 ночі, говорить, що все погано, терміново потрібна 1000 дол, пояснювати нічого не має права і говорити зі мною представник поліції не хоче. Я спросоння в паніку, не дай Бог сталось щось дуже і дуже погане. Дзвонимо до його друга, якого відпустили шукати гроші і чуємо просто обурливу ситуацію. Добре, що є знайомі, які знають закони та як себе вести в подібних ситуаціях. Мій чоловік з друзями, їдучи у відділок, дзвонять на 102 і залишають заявку на вимагання хабара. Поки доїхали до відділку, уже вся поліція стоїть на дворі, ні до кого ніяких претензій немає, ніхто нікого не мав садити, і сльозно просять написати заяву, що у нас немає претензій до доблесної поліціїї.
ЛЮДИ, ЦІЛКОВИТИЙ БЕЗПРІДЄЛЛЛ.
І наче і система працює, і наче і поліція в нас нова, але людей-сволочей в пагонах ми таки позбутись не можемо.
Сказать, що я обурена і сердита, нічого не сказать..
Люди, відстоюйте свої права і хай ця ситуація буде прикладом того, що потрібно робити в таких випадках.
Начальнику поліції на Брєстській раджу звернути увагу на роботу своїх підлеглих та прийняти міри. А взагалі, заява у прокуратуру на неправомірні дії поліції та вимагання хабара на понеділок уже готується.

Геннадій Дикий
Білоцерківський відділ поліції
Головне управління Національної поліції в Київській області
Національна поліція України

Все буде Україна