«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Верховний Суд встановив плату за оскарження штрафів поліції. Таким чином оскарження штрафів може бути вищим за їхню сплату

Верховний Суд встановив плату за оскарження штрафів поліції. Після такого рішення оскаржувати деякі штрафи недоцільно з економічної точки зору.

судовий збір за оскарження протоколів поліції вже введено

 

Раніше, відповідно до позиції Верховного Суду (постанова від 13.12.2016, провадження №21-1410а16) за оскарження постанови поліції судовий збір платити не потрібно було, – інформує 24 телеканал. 

18 березня Велика палата Верховного Суду кардинально змінила правову позицію та зробила висновок, що при оскарженні постанов поліції потрібно сплатити судовий збір у розмірі 420 грн. (Провадження № 11-1287апп18).

Постанова набрала законної сили з дати її ухвалення й оскарженню не підлягає.

Отже, відповідно до позиції Великої палати, за подання позову в суд про скасування штрафу поліції за порушення ПДР громадянин повинен сплатити 420 грн судового збору (при середніх штрафах від 170 до 425 грн).

Відтепер Нацполіція зможе сміливо штрафувати на ліво та на право не боячись поганої статистики. Ще до цього нововвелення поліцейські не гребували можливістю лишній раз скласти протокол. Що ж, все для народу. Нагадайте, яка зарплатня у суддів Верховного Суду? За чиї податки вони живуть?

Все буде Україна