«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ветерани АТО в гніві відмовляються від президентських нагород: воювали не за це

Ветерани АТО масово повертають Порошенку свої нагороди

Учасники АТО на Донбасі повернули свої бойові нагороди президенту Петру Порошенку. Таким чином вони вирази свій протест проти чинного гаранта.

Про це повідомляється на сторінці "Руху Звільнення Вінниця" у соціальній мережі Facebook.

"Вінницькі військові обурені діями влади, яка повторює сценарій "попередників". Депутати вінницької облради провладних політсил своєю явкою на позачергову сесію продемонстрували підтримку злочинних наказів влади. Ветерани у гніві відмовляються від президентських нагород", - йдеться у повідомленні.
На сторінці спільноти з'явилося відповідне відео, де один з ветеранів АТО підійшов до мікрофона і заявив, що після "побиття побратимів" під Верховною Радою, він не бажає володіти нагородою, виданої президентом.

"Я кров'ю заплатив за цю нагороду. Я воював, але за що я воював? За цих депутатів, які не прийшли? Передайте, будь ласка, Петру Олексійовичу", - заявив Віктор Хомяк і поклав свою медаль на стіл перед головою обласної ради.


Інцидент стався у сесійній залі Вінницької обласної ради після трьох невдалих спроб відкрити позачергову сесію.

Після цього свої нагороди повернули й добровольці з Тернополя. Нагороди повернули 11 добровольців і волонтерів міста.

"В знак протесту на звіряче побиття, та розгін наметового містечка під ВР, бійці, волонтери та добровольці Тернопільщини повертають свої нагороди за підписом Порошенка", - сказав один із них.

Пише - znaj.ua

Все буде Україна