«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ви коли-небудь відчували сіпання повік? Ми рoзповiмо, щo цe означає

Тремтіння повіки, або тик, – явище дуже поширене. Практично кожній людині знайоме це відчуття. Поодинокі випадки, як правило, не доставляють занепокоєння, але часті посмикування можуть говорити про наявність проблем зі здоров’ям.

Це легке сіпання відбувається через м’язові спазми очей. Невролог  Патрісіо Сандовал, пояснює, що ця реакція відома як очна міoхімія, а її найбільш поширеними причинами є стpес, куpiння, втомa і споживання aлкoгольнuх напoїв.

Щоб позбутися від тика, необхідно знайти його причину. Крім перерахованих вище проблем, сіпання може бути викликано роздратування мембрани ока, аномаліями в функціонуванні повіки і навіть проблемами нейронного характеру.

Невролог Патрісіо Сандовал каже, що найчастіше сіпання не представляє небезпеки, але якщо воно трапляється занадто часто, а епізоди стають тривалими, то краще звернутися до лікаря. І, звичайно ж, постарайтеся розслабитися, спати достатню кількість годин і харчуватися збалансовано. У більшості випадків це і є найкращі “ліки”. Пише - ukrainians.today

Все буде Україна