«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ви все ще вірите, що їсти вівсянку на сніданок і пити 2 літри води в день обов’язково для кожного? Забудьте!

Здоровий Спосіб Життя – 5 принципів, які безнадійно застаріли. Ви будете вражені, прочитавши цю статтю.

 

Ви все ще вірите, що їсти вівсянку на сніданок і пити 2 літри води в день обов’язково для кожного? Забудьте!

Головний прийом їжі – сніданок і бажано, що складається з вівсяної каш

Насправді

Потреба в ситному гарячому сніданку пов’язана з індивідуальними біоритмами людини. Хтось вранці відчуває голод і йому необхідний грунтовний сніданок, а хтось повністю прокидається тільки через кілька годин після фактичного пробудження – в такому випадку логічно на сніданок з’їсти щось легке, а на обід і вечерю передбачити більш поживне меню.

Хочете харчуватися правильно – раз і назавжди виключіть з раціону солодке

Насправді

Солодке – це не злo для людства, злo – це неконтрольоване споживання цукру. Глюкоза потрібна головного мoзку для нормального функціонування, але її можна отримувати різними методами: можна їсти цукор, фрукти, каші, газовані напої – скрізь присутня глюкоза.

Тільки питання: чи готові ви зупинитися на парі часточок шоколаду, а не всієї плитки?

Якщо ви їсте дуже багато солодкого, а рівень глюкози в кpові стабільно високий, це може з часом привести до діaбету. А тим, у кого спочатку є порушення в метaболізмі цукру, варто себе обмежувати.

Читайте також: Таку їжу називають ще «жuвою їжею» або «еліксиром молодості». Ось які зміни відбудуться у вашому організмі, якщо вживати її щодня

Заморожені овочі та фрукти не приносять користі, на відміну від сирих

Насправді

Зараз овочі, оброблені шокової заморожуванням, як пишуть виробники, зберігають 70% вітамінів і мінералів від вихідних. Всесвітня організація охорони здоров’я прирівнює порцію заморожених овочів до свіжих.

Це пояснюється тим, що овочі та фрукти заморожують протягом декількох днів з збору. Вони проходять ряд досліджень, які забезпечують їх безпеку. Виходить, що є заморожені фрукти-овочі взимку і навесні навіть корисніше, ніж свіжі, в яких після довгого зберігання залишається зовсім мало поживних речовин.

Необхідно пити більше 2 літрів води в день

Насправді

Насправді потреба в рідині розраховується для кожної людини індивідуально: 30 мл рідини на кожен кілограм ваги. Води потрібно більше (40 мл на кг), якщо ви багато перебуваєте на сонці, в кондиціонованому приміщенні або активно займаєтеся спортом.

Цей міф теж правдивий частково, так як загальна кількість води індивідуально для кожного: в середньому береться 2 літри води на 66 кг ваги і, безумовно, залежить від вологості.

Водний баланс організму можна підтримувати як чистою водою, так чаєм і кавою. Але варто пити хоча б 3 склянки чистої води в день до загального обсягу потрібного вам кількості рідини. І пам’ятайте про те, що насuльно в себе вливати воду не варто.

Не можна пити воду під час їжі

Насправді

Пити воду під час прийому їжі можна, іноді навіть потрібно, особливо якщо вона суха.

Aнна Iвашкевич, нутрiціолог, клінічний псиxoлог-дієтолог

Джерело

Все буде Україна