«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Від 34 до 51 тисяч гривень! ! За що будуть штрафувати

З сьогоднішнього дня 2 травня 2019 року, вступили в дію штрафи за несанкціоноване використання найменування та символіки Національної поліції.

З цього дня вважається незаконним використання фізичними та юридичними особами ознак приналежності до Нацполіціі, а також написи “Національна поліція” і похідних або перекладу на англійську мову, а символіку поліції може використовувати тільки відповідний правоохоронний орган. В іншому випадку порушники будуть оштрафовані, пише ДТ.

Відповідний закон № 2584-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування і ознак приналежності до Національної поліції України” частково вступив в силу 2 листопада, а введення штрафів було відкладено на шість місяців.

Відповідно до закону, ознаки приналежності до поліції – це символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського.

За незаконне використання фізичною особою ознак приналежності до Нацполіціі передбачена адмінвідповідальність від 17 до 34 тисяч гривень.

Незаконне використання ознак приналежності до Нацполіціі органами державної влади, місцевого самоврядування, юридичними особами, ФОП – штраф від 34 до 51 тисяч гривень. За ті самі дії, вчинені повторно протягом року, фізичних осіб покарають штрафом від 51 до 68 тис. Грн, а ФОП і посадових осіб – від 68 до 85 тис. Грн.

Пише - vesti-ua.net

Все буде Україна