«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ВІДЕО. ГАНЕБНИЙ ВИПАДОК В ПРЯМОМУ ЕФІРІ. НАТАЛІЯ МОСЕЙЧУК БЛИСКУЧЕ ПОСТАВИЛА НА МІСЦЕ ПИХАТОГО ЧИНОВНИКА

Здається настав час переходити від загальних слів про зраду до персональної відповідальності кожного чиновника. Це саме той приклад, коли на місцях працюють такі собі “Феодали”.

Новобогданівка, Сватове, Балаклія, Новоянисоль та Калинівка. І ось – чергові осінні вибухи на складі озброєння. Цьогоріч це сталося в Ічні на Чернігівщині. Ще не закінчилося розслідування попередніх справ, як в ніч на 9 жовтня запалав третій за величиною арсенал боєприпасів в Україні, а небо над Ічнею вкрила моторошна заграва. На момент надзвичайної події арсенал налічував майже 70 тисяч тон боєприпасів. Понад половина – перебувала у боєготовому стані.

Збитки від втрати 40-а тисяч тон важливого озброєння уже оцінили в мільярди гривень. Основна версія слідства — диверсія. Тоді як експерти нарікають на недбалість оборонного відомства. Чому історія з загорянням складів повторюється вже удев’яте? І чи знайдуть винуватців надзвичайної події.

Офіційна інформація така. 

Системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі, піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території
Про це у Facebook написав віце-прем’єр Геннадій Зубко за підсумками засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівщини.

“Уряд виділив 100 млн грн з резервного фонду Кабміну на подолання наслідків надзвичайної ситуації. Ці кошти можуть бути використанні для придбання житла (11 найбільш постраждалих родин) та для відшкодування ремонтних робіт іншим постраждалим”, — написав Зубко.

За його словами піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території. Також відбувається обстеження житлових будинків, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення.

На сьогодні вилучено 3641 вибухонебезпечних предмета. Проводиться обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення — обстежено понад 90%.

На цей час 78 осіб (в тому числі 11 дітей) ще знаходяться у медичних закладах м. Ічня і смт Парафіївка та Крупичпільському відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання самотніх громадян похилого віку.

25 дітей направлено до санаторію в Чернігові для реабілітації та оздоровлення.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року жителі Чернігівської області вже висловлювали занепокоєння, що неподалік міста Ічня може вибухнути арсенал з боєприпасами. 
9 жовтня 2018 року на 6-му арсеналі біля Ічні над ранок почали вибухати боєприпаси. У зоні ураження опинилися 30 населених пунктів.
СБУ припускає, що вибух боєприпасів на 6-му арсеналі стався в результаті диверсії, адже підрив арсеналу стався у 4 різних місцях.
Станом на 16 жовтня українські спецслужби встановили, що вибухи на військових складах на Чернігівщині здійснили, ймовірно, за допомогою мобільного телефону.
Рятувальникам вдалося зменшити 16-кілометрову зону забруднення боєприпасами 6-го арсеналу біля Ічні до 10-кілометрової.

Все буде Україна