«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Відео. Нардеп Новинський в кулуарах ПАРЄ на камеру каналу "Россия1" зробив обнадійливу заяву для ватників

Нардеп Вадим Новинський в кулуарах ПАРЄ в інтерв’ю російській пропагандистці Ользі Скабєєвій на камеру каналу “Россия1” заявив, що “все буде добре і російсько-українські відностини обов’язково налагодяться”:

Сьогодні, один із представників української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко виступав на сесії в гумових рукавицях. Журналістам пояснив символізм – таким чином попереджає про токсичність і небезпеку, яка виходитиме від російської делегації.

“Якщо ми відчиняємо двері ПАРЄ для Росії – треба не забути провести дезінфекцію, бо наслідки можуть бути небезпечними. Ми маємо добре підготуватися до діалогу з Росією. Я особисто вже готовий. Я взяв із собою рукавиці, щоби уберегти себе від хімічного отруєння. Гадаєте, я перебільшую? Спитайте про це жертв рейсу МН-17, тисячі людей, які постраждали від кібератак, спитайте родичів понад 10 тисяч людей, загиблих унаслідок російської агресії в Україні, спитайте мільйони біженців із Сирії, спитайте Грузію”, – пояснив Гончаренко.

Нагадаємо, засідання Парламентської асамблеї Ради Європи триває нині у Страсбурзі. Йдеться про дебати “Майбутнє ПАРЄ”. Зокрема, розглядають питання внесення змін до регламенту. Поправки можуть повернути Росію до участі у ПАРЄ. Натепер їх вже рішуче відкинув Комітет ПАРЄ.

Наразі жодна з країн, представники яких виступають на засіданні парламентської ради Європи, ці зміни не підтримала і не висловилася на користь Росії. Москва вже понад рік не платить гроші до загального бюджету Ради Європи і погрожує повністю припинити свою роботу в цій організації.

Генеральний Секретар Асамблеї виступає за повернення Російської делегації, вказуючи на потребу “зберігати діалог”. Противники ж кажуть, що це стало б зневагою до демократичних цінностей Європи.

“Росія руйнує репутацію організації. Мінські угоди – не виправдали себе. Росія продовжує агресію на території України, окупувала частину Грузії, Молдови і порушила міжнародне право. Нині ПАРЄ переживає кризу всередині організації. І ми маємо знайти компроміс. Тож повинні керуватися принципами солідарності, щоби ухвалити єдине рішення і стати єдиною родиною”, – пояснив голова угорської делегації у ПАРЄ Жолт Немет.

“Давайте говорити відверто, Росія насправді не залишила ПАРЄ. Були лише обмежені її права. Але подивіться, що нині діється в Україні, Сирії, що відбулося в Солсбері. Зараз ми вирішуємо, чи має російська делегація повернутися до роботи в організації. Але, якщо Росія могла впливати на діяльність ПАРЄ ззовні – лише уявіть, що буде, коли ми допустимо її всередину”, – наголосив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

Джерело

Все буде Україна