«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Відео. “Ви або сліпі, або дурні, або продажні”: сильний виступ Ляшка в ПАРЄ

Можливе тріумфальне повернення Росії в ПАРЄ за гроші – це ціннісний крах Ради Європи і зрада принципів, на яких вона створювалася. Саме про це Олег Ляшко дуже жорстко нагадав європейським колегам у Страсбурзі. Політик обурився, що в той час, коли українці проливають кров за свої території і за спокій Європи, європейці закривають очі на злочини Росії.

«Депутати з країн-оплотів демократії розповідають, що треба «діалог» та «компроміс» з Росією. Виправдовують це тим, що за її відсутності не можуть донести свою позицію. Про це розказують представники, зокрема, Норвегії і Мальти. Частина території Норвегії захоплена російськими військами? Може Мальта окупована росіянами? А українська територія окупована і щодня гинуть люди: мирні громадяни і військові. І ваше рішення про повернення російської делегації – це зрада пам’яті 13 тисяч українців, які віддали своє життя за те, щоб ви мирно тут сиділи і говорили ні про що. У той час, коли українці проливають кров, ви продаєте принципи ПАРЄ за гроші. Ви обманюєте самі себе, ви обманюєте своїх виборців, ви обманюєте Європу», – звернувся Ляшко до депутатів ПАРЄ. Політик наголосив, за «діалогом із Росією» криється банальна причина повернення російської делегації до ПАРЄ – це гроші.

«Ви хочете, щоб Росія повернулася до ПАРЄ, бо хочете захистити право росіян звертатися до Європейського суду? Можливо ви забули, що є рішення Конституційного суду РФ, який визнав рішення Європейського суду необов’язковими для виконання? Вам не захист прав росіян треба, а їхні гроші. Бо замість того, щоб обмежити чиновницькі апетити і скоротити чисельність депутатів, ви хочете, щоб Росія заплатила свій внесок. Ви або сліпі, або дурні, або продажні! Ви не бачите очевидного – потаканнями і політикою умиротворення агресора не зупиниш, а навпаки – тільки розпалиш апетит. Росіяни за стінами цієї зали бігають і аплодують, бо вважають, що перемогли Раду Європи, верховенство права, кожного з нас. І їм начхали на права людей», – підкреслив Ляшко.

Лідер РПЛ закликав депутатів ПАРЄ голосувати по совісті, а не за російські гроші. «Скажіть, повернення російської делегації до ПАРЄ допоможе захистити права кримських татар, яких переслідують, українських моряків чи політв’язнів, які роками сидять у тюрмах Росії? Ні, ви їх не звільните. Але своїм голосуванням ви втратите совість. І кожному з вас нехай буде соромно дивитися у дзеркало, коли ви будете вранці чистити зуби, соромно буде дивитися в очі своїм дітям, коли ви їх будете навчати моралі і демократії. І не приїжджайте в Україну та не розповідайте про те, як ви хочете нам допомогти. Хочете допомогти – не зраджуйте Україну і себе!», – підсумував Ляшко.

Джерело

Все буде Україна