«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Видно на фото": медики жахнули діагнозом Сенцова

Режисер може не дожити до кінця тижня

Український політв'язень Олег Сенцов голодує 89-й день поспіль. Навіть якщо голодування припиниться зараз, в його організмі вже сталися зміни, які загрожують серйозними наслідками для здоров'я.

Про це заявила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. Вона прокоментувала свіжі фото Сенцова, вказавши на низку тривожних симптомів.

"Навіть на не дуже якісних фотографіях видно, що у нього жовтувата шкіра, що він блідий, що у нього запали очі. Це означає, що навіть за такого неповного - бо кажуть, йому давали спеціальні суміші - голодування, яке триває вже більше 80 днів, у будь-якому випадку страждають усі органи і всі системи організму".

Експерт уточнила, що під час голодування людина починає буквально їсти сама себе, щоб підтримувати життя.

"Організм потребує значною мірою білків як будівельного матеріалу, а коли їх не вистачає, він бере білки з життєво важливих органів: печінки, кишечника, м'язів. Через це дуже сильно падає імунітет організму, починається атрофія м'язів, загроза нависає над такими важливими органами як серце і легені", - розповіла вона.

Дієтолог запевняє: таке голодування не може тривати більше, ніж приблизно сто днів, навіть за мінімальної підтримки поживними сумішами.

"А враховуючи, що це триває вже понад 80 днів, він наближається до дуже критичної точки", - резюмувала Скиталінська.

Джерело

Все буде Україна