«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Відправляють на Донбас'': США зібрали докази війни Росії проти України

У США є підтверджена інформація про військову присутність Росії на території українського Донбасу - ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної армії РФ та інше.

Про це в інтерв'ю "Эхо Москвы" повідомив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Він наголосив, що у Штатах вивчали цю тему "дуже ретельно", тому дані достовірні.

"Що б я не сказав, мені одразу заперечить хтось, кому не подобаються ті чи інші цифри, але дозвольте мені зазначити, що ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", - сказав Волкер.

Він уточнив, що в американців був досвід схожих військових операцій, де вони "використовували підрядників як доповнення до військових операцій США", однак на Донбасі росіяни використовують іншу схему й "більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія". Деякі із сепаратистів є громадянами України, також найнятими на контрактній основі, зазначив Волкер.

"Багато хто з них ними не є. Деякі з них - громадяни Росії, деякі - серби, деякі - з Білорусі. Як ви знаєте, вони прибувають звідусіль, і їх наймає й організовує ця компанія. Але в підсумку це незаконні збройні формування на території України. Так що якщо йдеться про реалізацію Мінських угод, відповідно до умов Мінських угод, ці незаконні збройні формування повинні припинити існування", - додав він.

Джерело

Все буде Україна